Evaluarea Riscurilor de Accidentare și Îmbolnăvire

Obligatoriu conform Legii 319/2006, art. 12, lit. a:

“Administratorul are obligatia sa realizeze sau sa fie in posesia unei evaluari a riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri.”

Si conform art. 7, alin. 4, lit. a:

“Administratorul are obligatia sa evalueze riscurile pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, inclusiv la alegerea ecipamentelor de munca, a substantelor sau preparatelor chimice utilizate si la amenajarea locurilor de munca.”

Ce este Evaluarea Riscurilor de Accidentare și Îmbolnăvire?

Scopul principal al evaluarii riscurilor profesionale este protejarea sanatatii si securitatii lucratorilor. Evaluarea riscurilor ajuta la diminuarea posibilitatii de vatamare a lucratorilor si de afectare a mediului ca urmare a activitatilor legate de munca. Aceasta ajuta, de asemenea, la mentinerea competitivitatii si productivitatii intreprinderii.

Ce reprezintă pentru tine Evaluarea Riscurilor de Accidentare și Îmbolnăvire?

In urma evaluarii de risc, se stabilesc masurile de aparare impotriva incendiilor, avute in vedere la determinarea riscului de incendiu existent. Ele sunt destinate reducerii neutralizarii si/sau eliminarii factorilor de risc, respectiv pentru limitarea, localizarea si/sau lichidarea unui incendiu, in cazul in care acesta s-a produs.

Scapă acum de obligații!

Societatea noastră este abilitată de către organele competente pentru elaborarea EVALUAREA RISCURILOR DE ACCIDENTARE ȘI ÎMBOLNĂVIRE.